Дания бе на път да шокира експерименталния състав на световния шампион Германия, но в крайна сметка двата тима завършиха 1:1 в приятелската среща, която се игра в Брьондби.

„Червеният динамит” избухна с гол на една от звездите си и халф на Тотнъм Кристиан Ериксен (18) след мощен удар от границата на наказателното поле след подарък от Антонио Рюдигер.

Бундестимът обаче доминираше, въпреки че бе със състава, с който ще играе на Купата на Конфедерациите в Русия от 17 юни до 2 юли. В него липсват големите имена като Мануел Нойер, Матс Хумелс, Жером Боатенг, Томас Мюлер, Андреас Шюрле, Марко Ройс, Месут Йозил, Тони Кроос и Сами Кедира, а в същото време има шестима дебютанти - Марвин Платенхард (Херта), Керем Демирбай (Хофенхайм), Диего Деме (РазенБалшпорт Лайпциг), Ларс Щиндъл (Борусия Мьонхенгладбах), Сандро Вагнер (Хофенхайм) и Амин Юнес (Аякс). От тях само Диего Деме не дебютира в Дания.

Усилията на водения от Йоахим Льов тим дадоха резултат едва в края на мача, когато единственият представител на Байерн в състава Йошуа Кимих (88) реализира красив гол със задна ножица и оформи крайния резултат.

Следващият мач на Германия е световната квалификация със Сан Марино на 10 юни, а за Дания предстои гостуване на Казахстан също от квалификациите за шампионата на планетата в Русия догодина.