По-голямата част от участниците на Мондиал 2018 вече са ясни. Общо 23 страни си осигуриха директни визи за форума в Русия следващото лято.

След изиграване на баражите ще бъдат излъчени и останалите отбори, които ще бъдат част от форума. Сред тези, които са пред угрозата да изпуснат надпреварата, са Италия, Хърватия и Швеция.

Някои от фаворитите пък вече приключиха безславно квалификационния цикъл и ще гледат Световното по телевизията.

Сред тях е полуфиналистът от Евро 2016 Уелс, победителят в последните две издания на Копа Америка Чили, традиционната сила Холандия, която пропуска втори пореден голям форум, САЩ и др.

В тези отбори е пълно със звезди, които няма да видим по терените в Русия. Но кой е идеалният отбор, който пропуска Мондиал 2018?

Представяме ви най-големите футболни звезди, които със сигурност са аут от форума:

ВратарЯн Облак. Вратарят на Атлетико (Мадрид) претърпя провал с тима на Словения, който завърши на 4-то място на 3 точки от второто, даващо право на бараж.

Защитник Давид Алаба. Австрия и Алаба изкараха разочароващ цикъл, като завършиха на 4-то място в своята квалификационна група.

ЗащитникВърджил Ван Дайк. Холандия бе може би най-голямото разочарование в този квалификационен цикъл. Лалетата претърпяха крах и отново няма да играят на втори пореден голям форум.

ЗащитникАнтонио Валенсия. Неговият Еквадор разочарова и остана едва на 8-мо място в зона КОНМЕБОЛ.

ПолузащитникНаби Кейта. Звездата на РБ (Лайпциг) и Гвинея нямаха никакви шансове, като останаха с едва 1 победа от 5 мача.

ПолузащитникАртуро Видал. Чилиецът, който пропусна двубоя с Бразилия, е също едно от големите отсъстващи лица.

Полузащитник - Кристиян Пулишич. Той е само на 19 години, а вече блести с екипа на германския Борусия (Дортмунд). "Сигнал Идуна Парк" е идеалното място за него. В американския национален отбор обаче тече подмладяване и дори класата на тийнейджъра не помогна за стигане поне до бараж.

Дясно крило Гарет Бейл. Крилото на Реал (Мадрид) не игра, а Уелс разочарова с домакинска загуба в последния квалификационен кръг от Ейре с 0:1 и така отпадна от квалификациите.

Ляво крило Ариен Робен. Холандецът не само се прости с това да играе на световното, но и сложи край на кариерата си в националния отбор.

НападателПиер-Емерик Обамеянг. Габон завърши на трето място в своята група и не успя да стигне до бараж, а звездата на Борусия (Дортмунд) ще гледа Мондиала в Русия  по телевизията.

НападателАлексис Санчес. Нападателят на Арсенал разочарова с изявите си с националната фланелка на Чили и така остава извън Мондиала.

На пейката остават: Яспер Силесен (Холандия и Барселона), Дейли Блинд (Холандия и Манчестър Юнайтед), Миралем Пянич (Босна и Херцеговина и Ювентус), Един Джеко (Босна и Херцеговина и Рома), Марек Хамшик (Словакия и Наполи) и Аарън Рамзи (Уелс и Арсенал).