Гневът на феновете може да бъде страшен, особено когато се почувстват предадени. Това разбра от първа ръка испанският футболист Алехандро Посуело.

27-годишният халф все още е играч на белгийския Генк, но на 4 март подписа договор с ФК Торонто от МЛС. През януари Посуело обеща, че ще остане в белгийския клуб. Мачът срещу Зулте Варегем (3:3) трябваше да е последен за испанеца с екипа на настоящия му клуб. Той обаче дори не присъства на стадиона, а беше в родината си, за да посети сериозно болната си баба.

Така Алехандро Посуело не успя да види грозната проява на феновете на Генк, който обесиха негово чучело на трибуните. След това куклата беше блъсната от картонен влак, който беше част от хореографията преди мача.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Футболът носи различни емоции и това е разбираемо, но те не трябва да бъдат за сметка на нашия клуб. Хореографията в самото си начало беше много красива. Това, което се случи след това с куклата с фланелка на Посуело, е неприемливо. Надяваме се, че повече никога няма да видим такова срамно поведение“, обявиха от белгийския клуб.

Управата на Генк се изказа и негативно на пиротехническото шоу, което феновете на тима организираха по време на мача: „От огньове на трибуните не печелим нищо. Не ги одобряваме, тъй като ни носят само вреда.“