Бешикташ изтърва три гола аванса и завърши 3:3 на своя стадион „Водафон“ срещу градския съперник Фенербахче в истанбулското дерби от 23-ия кръг на турската Суперлига.

Двата тима си размениха по едно полувреме, като през първото „орлите“ взеха сериозен аванс след голове на Гьокхан Гьонюл (10) и Бурак Йълмаз (18-дузпа, 45+2), за чието второ попадение асистира бившият халф на Борусия (Дортмунд) и Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава.

Бешикташ се виждаше победител на почивката, но след нея „фенерите“ се развихриха и стигнаха до точката с попадения на словенеца Миха Зайц (55) след пас на Набил Дирар, Садик Чифтпинар (61) след асистенция на Матийо Валбуена и Хасан Калдъръм (67) след подаване на Роберто Солдадо.

След седмото си равенство за сезона Бешикташ остава трети с 40 точки, изоставайки на пет от втория Галатасарай и на 11 от лидера Истанбул Башакшехир. Фенербахче разочарова този сезон и след десетото си реми в шампиона е на незавидната 14-а позиция с 25 точки, имайки аванс от само една точка пред опасната зона.