Станимир Стоилов отново говори за финансовите проблеми в Астана, критикувайки ръководството на клуба. Както вече Мъри разкри, към играчи и треньори има неизплатени премии. Бонусите все още не са изчистени, въпреки спечелването на четвъртата поредна шампионска титла на Казахстан. По този повод Стоилов каза, че не знае каква ще бъде мотивацията на футболистите му в срещата с Виляреал от Лига Европа. Мачът е утре от 18:00 часа българско време, а преди него "жълтата подводница" е лидер в Група "А" с 8 точки, Астана има 7, Славия (Прага) е с 5, а Макаби (Тел Авив) има само 1.  

"Ситуацията още не се е променила, бонусите не са платени. Никой от спонсорите не е обявил каква е ситуацията. Затова не мога да кажа каква е мотивацията на момчетата преди началото на този мач с Виляреал", коментира Стоилов.

"Само се надявам играчите ми да покажат характер, но въпреки това спонсорите трябва да дойдат и да обяснят какво става. Ние може би сме единствените в Казахстан, които са изиграли цяла година без нито един бонус", добави Мъри.

"За да съм честен, не ми харесва тази ситуация, никой не би искал да е на моята позиция. Трябва постоянно да мотивирам играчите. Трябва да ги гледам в очите и да им казвам, че всичко е наред. Никой лидер не иска това. Ситуацията е много сложна, целият ни успех може да бъде затрит за един ден", притеснен е българският специалист. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА