Българската футболна легенда Христо Стоичков и още много звезди на световния футбол от миналото ще участват в шоу турнир на „Астана Арена“ - стадиона, на който воденият от Станимир Стоилов кове успехите си в последните години.

Турнирът ще се проведе на 5 и 6 август и ще бъде част от световното изложение ЕКСПО 2015, което се провежда в казахстанската столица между 10 юни и 10 септември.

Ще участват шест отбора – Русия, Португалия, Италия, Германия, Казахстан и Отбор на звездите. Мачовете ще се играят на терен с размери 48х24 метра, а вратите ще бъдат с големина 5х2 метра. През първия ден ще има групов етап, а във втория ще са елиминациите и финалната среща.

Стоичков ще бъде в Отбора на звездите, в който ще бъдат още бившият аржентински национал Ернан Креспо и украинският вратар Александър Шовковски. За Португалия ще играят Фернандо Мейра и Маниш, Марко Делвекио и Анджело ди Ливио ще бъдат част от италианския тим. Гуидо Бухвалд и Тим Боровски ще облекат екипа на Германия, а за Русия ще се изявяват Александър Филимонов, Евгений Алдонин, Роман Широков, Валери Карпин и Сергей Киряков.

Съдия на финалната среща ще бъде италианецът Масимо Бусака, който е шеф на съдийския департамент на ФИФА. Бившите футболни звезди ще участват в различни социални проекти и програми по футболно обучение. След финала те ще посетят и ЕКСПО 2017.