Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков посочи фаворитите си за спечелване на титлата на Мондиал 2018 от 14 юни до 15 юли в Русия. Камата разкри и защо Неймар е избрал да заиграе в ПСЖ. Той говори още за независимостта на Каталуния, Кристиано Роналдо, Диего Симеоне и Атлетико (Мадрид).

„На първо място сред фаворитите ми е Испания, след това поставям Германия и Франция. Бразилия и Аржентина идват след тях”, сподели Стоичков очакванията си за Световното в интервю за радио „Марка”.

„Призовах за независимост на Каталуния още през 1992 година. Изпреварих всички, сега само могат да ми дишат прахта. Чувствам се и българин, и каталунец. Каталуния отвори вратата пред мен и съм чувствам близък с всички там. България и Каталуния са ми еднакво близки на сърцето”, призна Камата по темата за независимостта на Каталуния.

„Кристиано е страхотен атлет, никой не може да се мери с него по вложените усилия. Играе добре, вкарва, грижи се за тялото си всеки ден. Един голям футболист трябва да се доказва всеки ден и той го прави”, каза легендата за голмайстора на Реал (Мадрид) и след това премина на Диего Симеоне и Атлетико (Мадрид).

„Диего е страхотен човек, който не си сваля гащите пред никого. Винаги ще съм му приятел, защото ме покани в дома си, гледах как тренира Атлетико. Той страда с всяка болка на този клуб. Винаги ще имам симпатии към Атлетико, защото бях приятел с бившия им президент Хесус Хил и синовете му. Когато играех, феновете ме освиркваха, но и ме аплодираха, като им вкарвах”.

„Неймар посписа с парижки клуб, за да спечели „Златната топка”. ПСЖ е зад „Франс Футбол” и той помисли, че така ще спечели наградата”, обясни Стоичков защо бразилецът е напуснал Барса и преминал в ПСЖ.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН