Сериозни проблеми може да има футболната звезда Лионел Меси след изказванията си след полуфинала с Бразилия на Копа Америка. Аржентинецът скочи на реферите след загубата с 0:2 и обвини в корупция членове на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).

Освен това Меси получи червен картон в мача за третото място с Чили, спечелен с 2:1, и отказа да получи бронзовия си медал на награждаването. Това още повече ядоса футболните босове на континента.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Бих посъветвал Меси да се извини, защото хората от КОНМЕБОЛ са се подготвили да му наложат санкция. И той трябва да го направи, ако не иска наказанието да бъде наистина сурово. Казвам го като аржентинец, който иска най-добрият наш футболист да не бъде лишаван от права за националния отбор, заяви членът на Арбитражния съд по спорта на страната Густаво Абреу.

Абреу също така предложи Футболната асоциация на Аржентина да се свърже с Меси и заедно да излязат с позиция по въпроса. Ако бъде приложена цялата строгост на закона, Лионел Меси може да бъде лишен от състезателни права за две години за всички турнири, които са под юрисдикцията на КОНМЕБОЛ- Световните квалификации за Мондиал 2022 и Копа Америка 2020 преди това.