Бившият футболист Джоуи Бартън, известен с буйния си нрав, ще трябва да се яви в съда по обвинения за нанасяне на телесни повреди. Жалбата срещу 36-годишния бивш халф е подадена от треньора на Барнзли Даниел Стендъл, който е получил наранявания по лицето след сблъсък в тунела на стадиона.

Бартън, който в момента е треньор на Флийтууд Таун, се сби в тунела на „Оукуел Стейдиъм“ в Барнзли след мача между двата тима на 13 април. Заради провинението си сега Джоуи Бартън ще трябва да застане пред съда на 9 октомври.

Заради поведението на бившия английски национал от Барнзли са подали жалби пред Футболната асоциация на Англия и пред Английската футболна лига. Мачът от средата на април завърши при резултат 4:2 в полза на домакините, след като играч на гостите от Флийтууд беше изгонен в 65-ата минута.

Полицията в Барнзли търсеше очевидец на инцидента, за да повдигне обвинение срещу Джоуи Бартън. Такъв се оказа нападателят на местния тим Коли Уудроу, който свидетелства, че Стендъл е напуснал стадиона с окървавено лице.