Шалке 04 записа шеста поредна загуба и осми последователен мач без победа, след като отстъпи с 0:1 като домакин на РазенБалшпорт (Лайпциг) в среща от 26 кръг на Бундеслигата.

Продължението на негативната серия беляза завръщането на легендарния Хууб Стевенс начело на „кралскосините“. Той замени Доменико Тедеско, който преди дни беше уволнен след срамната загуба 0:7 от Манчестър Сити.

Германският национал Тимо Вернер реализира единствения гол в 14-ата минута. Той се разписа при разбъркване пред вратата на домакините.

Щутгарт направи домакинско 1:1 като домакин на Хофенхайм в дербито на провинция Баден-Вюртенберг. Андре Крамарич откри за гостите три минути преди почивката, а в 66-ата Стивън Цубер изравни.

Със спечелената точка Щутгарт събра актив от 20 пункта и вече е само на три от Шалке 04. Швабите са 16-и, на шест точки пред Хановер, който допусна загуба с 1:3 от Аугсбург след обрат.

Фортуна (Дюселдорф) записа второ поредно поражение, след като отстъпи с 2:5 като гост на Волфсбург. Вут Вегхорст вкара хеттрик за „вълците“. Така Волфсбург се изравни с шестия Байер (Леверкузен) и на две точки зад петия Айнтрахт (Франкфурт).

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19