Собственикът на Милан Йонгхонг Ли е фалирал и неговото имущество ще бъде продадено чрез търг в сайта „Taobao“, китайската версия на „eBay“, пише „Кориере дела Сера“. Това не е първият случай за подобна информация. Наскоро с такива публикации излязоха „Ню Йорк Таймс“ и финансовият вестник „Il Sole 24 Ore“. Както е известно, Милан е съперник на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа. „Росонерите“ спечелиха с 3:0 миналия четвъртък в Разград, а на 22 февруари приемат българския шампион на „Сан Сиро“.

Настоящата информация отчита, че ситуацията е стигнала до точката, в която Йонгхонг Ли е принуден да обяви банкрут. Оценената на 60 милиона евро компания „Zhuhai Zhongfu“, в която фирма на Ли притежава 11,39%, е обявена за продажба от съда във Футиан, за да се възстановят инвестициите на банки от Джангсу и Кантон.

Преди няколко дни Китайската регулаторна комисия по сигурността започна разследване срещу друга компания на собственика на Милан - „Shenzhen Jie Ande“. Причината е укриване на практически фалит в продължение на месеци.

През 2017 година Йонгхонг Ли купи Милан от Силвио Берлускони за 740 милиона евро, но успя да плати сумата след кредит от фючърсния фонд „Elliott Management“. Счита се, че при сделката с Берлускони китаецът е дал само 100 милиона лични пари. 300 милиона са били от „Elliott Management“ и още 340 милиона са дошли от други офшорни компании.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"