Партизан (Белград) победи Пролетер с 2:0 в мач от сръбската Суперлига, но в неделя вечерта най-важната фигура на стадион “Партизан”, известен сред феновете на клуба като “Храма на футбола”, бе №22 в черно и бяло. Дългогодишният капитан на отбора Саша Илич излезе за последно на стадиона, на който изгради легендарния си статут, а въпреки лошото време, по трибуните имаше над 15 000 зрители, които показаха уважението си към сърцатия полузащитник. 

 



 

 

Двата отбора и съдиите излязоха на терена с маски с лика на Илич, както и със специално подготвени фланелки, посветени на Саша, а въпреки почти непрестанните дъжд и градушка, “гробарите” не спряха да скандират името на любимеца си, който бе сменен в 82-ата минута на двубоя. На негово място в игра влезе 17-годишният Лазар Павлович, който е роден през 2001 година, когато Илич вече е имал двуцифрен брой мачове за родния си клуб. 

При излизането си от игра Илич остави отпечатък от бутонките си, който ще бъде изложен в клубния музей, а след това направи почетна обиколка на стадиона, за да обере овациите, редом със сина си, като същевременно трудно сдържаше сълзите си. 

Последната среща на Илич като футболист на Партизан ще бъде във финала за Купата на страната срещу Цървена звезда. Треньорът на отбора Саво Милошевич потвърди, че Саша ще играе в битката за трофея, но вероятно няма да бъде в стартовите единадесет.

Илич ще прекрати кариерата си след повече от 800 мача и 17 трофея с Партизан, като ще има шанс да увеличи спечелените отличия с още едно, ако се стигне до триумф срещу “звездашите”.