Словения завърши наравно 1:1 с гостуващия тим на Норвегия в среща от група 3 на Лига C в Лигата на нациите и запази шансовете на България за първата позиция в групата. По същото време родните национали стигнаха до 1:1 при визитата си на Кипър в другата среща от тази група.

Капитанът Бенджамин Вербич (9) даде преднина на словенците още в самото начало след извеждащ пас на Домен Чрънигой.

След гола гостите изнесоха играта в предни позиции и търсеха изравняването, а след половин час игра само късметът спаси домакините. Елиунуси центрира и намери непокрития на втора греда Елабделауи, който засече топката с глава, а на самата голлиния Аляш Струна блокира удара. Топката се разходи по голлинията, а Мевия я изчисти. Минута по-късно Мохамед Елиунуси пропусна втори страхотен шанс за гол, шутирайки в аут от близка дистанция.

След почивката норвежците бяха по-активни и в 66-ата минута Ола Камара пропусна добра възможност. В 73-ата минута Словения вкара втори гол чрез Роберт Берич, който засече добро центриране от фаул. Първо попадението бе зачетено, но след това бе отменено заради засада.

В края гостите стигнаха до точката след попадение на Бьорн Йонсен (85) с глава при центриране на Нордтвайт.

След ремито Норвегия остава на първи място с 10 точки и по-добра голова разлика от България. Словения е на дъното в групата с 2 точки. В последния кръг България приема словенците, а норвежците гостуват на Кипър.