Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Барселона стартира убедително новия сезон. Каталунците спечелиха първите си четири мача и разбиха ПСВ Айндховен в първата си среща от Шампионската лига. Въпреки това нещата на „Камп Ноу“ не изглеждат наред, пише „Марка“.

Отражение на това е липсата на нов договор за треньора Ернесто Валверде. Настоящият контракт на 54-годишния специалист изтича през лятото, но до момента преговорите за неговото подновяване не са започнали. Това поражда доста спекулации в Испания.

Една от причините е в недоволството на шефовете на клуба заради отпадането от Рома на четвъртфиналите в Шампионската лига през миналия сезон. Според управата вината за провала е на Валверде. Още тогава президентът Жозеп Бартомеу обвини треньора.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Друга точка от разногласията между шефовете и наставника на отбора е свързана с трансферната политика. Ернесто Валверде настояваше за привличането на защитник, но не получи такова попълнение. Бразилецът Паулиньо беше продаден против волята му. Треньорът не искаше и Малком, но управата плати 41 милиона евро на Бордо за нападателя.

Допълнително масло в огъня наля и освобождаването на спортния директор Роберт Фернандес, който е приятел с Валверде. Треньорът няма подкрепата на ръководството, но пък има такава в съблекалнята и най-вече от звездата на отбора Лионел Меси.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК