Руският национал Александър Кокорин и бившият футболист на „сборная“ Павел Мамаев може да попаднат в затвора, след като пребиха държавен чиновник в кафене в Москва.

Двамата били подразнени от директора на департамента по автомобилната промишленост и железопътното строене към Министерството на промишлеността и търговията Денис Пак, който помолил футболистите да говорят по-тихо. В отговор двамата нападнали чиновника словесно, а след това със стол, юмруци и ритници.

Денис Пак е получил първа помощ от шофьора си, след това е откаран за преглед в болница, където си е извадил медицински. Последвало посещение в полицията, където срещу нападателя на Зенит (Кокорин) и играча на Краснодар (Мамаев) са подадени оплаквания. Властите са започнали разследване за побой, като максималното наказание за това е 8 години затвор.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според служителите на кафенето Кокорин и Мамаев са се държали неадекватно по време на престоя си в заведението. Те предполагат, че двамата футболисти вероятно са били под въздействието на алкохол или наркотици. Те обиждали пострадалия и на расова основа, тъй като Денис Пак е с азиатски черти.

Впоследствие се оказало, че при боя е пострадал още един руски държавен чиновник – генералният директор на Централния научно-изследователски институт по автомобилни и автомоторни проучвания Сергей Гайсин.

Припомняме, че през 2016 година Кокорин и Мамаев бяха извадени от руския национален отбор, след като се появи видео, в което се забавляват с шампанско в Монако след отпадането на „сборная“ от европейското първенство. След това Кокорин се извини и беше върнат в тима, но пропусна Мондиал 2018 заради контузия.