Най-популярната съдийка в света Бибиана Щайнхаус бе жестоко обидена по време на мача между Борусия (Мьонхенгладбах) и Херта от 29-ия кръг на германската Бундеслига. Единствената жена сред реферите в немския елит и приятелка  на популярния бивш английски съдия Хауърд Уеб използва на два пъти системата за видеоповторения (ВАР) – в първия случай отмени гол на Патрик Херман в 54-ата минута заради засада, а при втория в 78-ата минута отсъди дузпа за домакините след близо минута закъснение и те спечелиха с 2:1. Скандалното и неприятно за съдийката е, че фенове на Мьонхенгладбах я обиждаха с нецензурни думи като „курва” и др.

„Трябва да се извиним като клуб на госпожа Щайнхаус за това Тя е отлична съдийка и не загуби самообладание на футболния терен”, заяви генералният мениджър на „жребчетата” Макс Еберл.

По информация на „Билд” обидите не са включени в доклада на съдийката и няма да последват сериозни санкции за Мьонхенгладбах. „Не разбрах и не чух нищо. Бях концентрирана изцяло върху случващото се на терена”, сподели самата Бибиана Щайнхаус след мача.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА