Националният тим на Швеция победи бойкия отбор на Турция с 1:0 в среща от турнира на УЕФА Лигата на нациите. Единственото попадение в срещата бе дело на Андреас Гранквист от дузпа.

Началото на "Коня Буюксехир Стейдъм" бе по-добро за домакините, които можеха да открият чрез Чалханоглу в 24-ата минута, но асът на Милан стреля малко над вратата.

Още две възможности се откриха до почивката пред турците, като с нови пропуски се отчетоха Ченк Тосун и Чалханоглу.

Чак през втората част шведите стигнаха до първото си положение, като на добра позиция се оказа Ларсон и стреля с глава, но неточно. 

В 70-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Окай Йокашлу срещу Маркус Берг, а зад топката застана Андреас Гранквист и отбеляза гола, който донесе успеха на неговия тим. 

С днешния успех шведите могат да мечтаят за първото място в Група 2 на Лига В, като вече са с актив от 4 точки. За да се случи това, тимът трябва да победи Русия във вторник, тъй като изостава на 3 пункта от Сборная. За Турция това бе последна среща и те финишират на трето място, което води до тяхното отпадане в долната Лига С.