Бразилският нападател Жуниор Мораес стана обект на шокиращо обидно отношение от страна на бившите си съотборници от Динамо (Киев). През това лято бившият играч на ЦСКА и любимец на сектор „Г“ премина от тима от украинската столица в Шахтьор (Донецк).

Вчера в Одеса се игра мачът за Суперкупата на Украйна между Динамо и Шахтьор, а футболистите на киевчани отказаха да подадат ръка на бившия си съотборник. Жуниор Мораес беше играч на Динамо в продължение на три години.

Грандът от Киев спечели трофея след успех с 1:0. Единственото попадение падна в 18-ата минута и беше дело на Витали Буялски след абсолютно неадекватно поведение на вратаря Андрий Пятов. В края на добавеното време имаше неприятен инцидент, при който Исмаили от Шахтьор и Бурда от Динамо бяха изгонени.

„Мисля, че реакцията ни беше правилна. От ръководството на клуба, до футболистите. Ако човек е носил капитанската лента на Динамо и е целувал емблемата, не ми изглежда коректно да премине в най-големия ни съперник“, коментира Буялски поведението на киевчани към Жуниор Мораес.

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ЗА СУПЕРКУПАТА НА УКРАЙНА