Звездата на Тотнъм Хари Кейн вероятно ще пропусне оставащата част от сезона. Това призна мениджърът на „шпорите“ Маурисио Почетино след успеха с 1:0 над Манчестър Сити в първи четвъртфинал на Шампионската лига.

25-годишният Кейн ще премине днес преглед с ядрено-магнитен резонанс. Капитанът на националния отбор на Англия е напуснал новия стадион на Тотнъм с помощта на патерици и с предпазна шина на левия си глезен.

„Разтревожени сме! Хари ще ни липсва, тъй като вероятно няма да играе до края на сезона. Надяваме се контузията да не е много тежка, но няма много време за възстановяване. Усукал си е глезена и ще видим какво ще е състоянието му след няколко часа“, обясни Почетино.

Кейн пострада през второто полувреме при опит да блокира Фабиан Делф край дясната тъчлиния и незабавно беше заменен. Това е същият глезен, заради чиято контузия през януари нападателят не игра близо два месеца. Тогава той получи травмата срещу Манчестър Юнайтед (0:1) на „Уембли“. Подобен проблем, но на десния глезен, го извади от игра за месец през миналия сезон.

„Трябва да проверим какво ще покажат прегледите. Изглежда става дума за същата контузия и същия глезен, които лекувахме в началото на годината. Много е неприятно и разочароващо“, допълни аржентинският мениджър на Тотнъм.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ