Шампионът на Англия – Челси, започна шокиращо новия сезон. На своя стадион играчите на Антонио Конте отстъпиха с 2:3 пред Бърнли. „Сините“ завършиха срещата с девет души, след два директни червени картона – на Гари Кейхил и Сеск Фабрегас.

Сам Воукс се разписа на два пъти за победителите, а един гол добави Стивън Уорд. За Челси точни бяха Алваро Мората и Давид Луис.

Антонио Конте и играчите му имаха доста претенции към рефера, не само за изгонените играчи, но и заради отменен гол и неотсъдена дузпа.

Срещата започна много лошо за „сините“ от Лондон, които останаха с намален състав още в 13-ата минута, когато капитанът Кейхил влезе много опасно в краката на Стивън Дефур и получи директен червен картон.

Бърнли откри резултата в 24-ата минута, когато Сам Воукс от воле прати топката във вратата на Челси. В последните минути на първото полувреме „Стамфорд Бридж“ замлъкна. Първо страхотен удар на Стивън Уорд не остави шансове на вратаря на “сините”, а в 43-ата минута Воукс бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава се разписа за 0:3.

Челси натисна през втората част и влезлият като резерва Алваро Мората върна едно попадение в 69-ата минута.

10 минути преди края на мача бе изгонен и Секс Фабрегас, но „сините“ продължиха да натискат. Стигна се и до втори гол, който бе дело на Давид Луис. Преди това пък попадение на Кристенсен бе отменено заради засада.

До края пред Челси се откриха още две възможности, но те не бяха реализирани.

Така Челси започва със загуба сезона за пръв път от 1998 година, а освен това бе прекъсната серията от шест поредни мача без поражение във Висшата лига. Бърнли пък записа победа в първи кръг за пръв път в историята си в елита.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!