Хосеп Гуардиола сензационно ще напусне английския шампион Манчестър Сити, след като има принципна договорка с италианския първенец Ювентус за четиригодишен контракт, твърди „Радио Спортива”, позовавайки се на информация от журналиста Федерико Дженарели. Според него испанският специалист, извел "гражданите" до исторически требъл в Англия, се е срещнал със спортния директор на "бианконерите" Фабио Паратичи и двамата са се разбрали за почти всичко.

Новината идва в момент, в който Манчестър Сити очаква заключенията от разследванията на ФИФА, УЕФА и английската Футболна асоциация срещу клуба за потенциални нарушения на Финансовия феърплей.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В същото време Луиджи Гуелпа от „Ил Джорнале” твърди, че двете страни все още нямат споразумение по финансовите параметри. „Двете страни се срещнаха за първи път в началото на март. Юве пък наскоро обяви раздялата с Масимилиано Алегри в края на сезона, което означава, че клубът играе с открити карти. В момента Юве разговаря с Гуардиола за Пари”, коментира Гуелпа.

„Преди няколко дни Сити е предложил на наставника увеличение на заплатата му, с което той би заработвал по 23 милиона евро на година. Това е космическа цифра. В момента Ювентус залага всичко на Гуардиола, докато или се стигне до споразумение, или нещата пропаднат. Към момента главният проблем е икономическият. Юве, разбира се, гледа и други варианти, но ако и двете страни направят съответните отстъпки, ще може да се намери консенсус. Мисля, че обявлението за следващия треньор ще се случи до седмица”, добавя италианският журналист.