Реал Мадрид и Ливърпул излизат в големия финал на Шампионската лига. Двубоят е тази вечер в Киев от 21:45 часа българско време.

"Белият балет" ще защитава отличието си, спечелено през последнате два сезона и ще опита да завоюва купата за трети пореден и общо 13-и път в историята си. Мърсисайдци излизат за 6-ото си отличие в този турнир, като не са играли финал от 2007 година насам, когато загубиха с 1:2 от Милан.

И двата отбора не завършиха по най-добрия начин в първенствата си - Реал остана едва на трето място на 17 точки от Барселона, а Ливърпул финишира четвърти на 25 точки от шампиона Манчестър Сити.

Двубоят противопоставя и двама от най-добрите футболисти през годината - Кристияно Роналдо и Мохамед Салах. Португалецът има до момента 15 гола в турнира, а египтянинът е с 10.

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан все още не е отпадал на елиминация в Шампионската лига, откакто води тима. И логично спечели два поредни трофея, което набързо го изстреля в историята и го нареди сред най-добрите.

Днес от 21:45 часа
Стадион: "Олимпийски", Киев
Съдия: Милорад Мажич
Пряко по БТВ Екшън

Вероятни състави:
РЕАЛ МАДРИД: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Асенсио, Роналдо, Бензема

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Салах, Фирмино, Мане