Тази вечер предстоят решителните срещи в четири от осемте групи в Шампионската лига. Някои отбори твърдо продължават напред, като интригата е дали ще са първи или втори в групата. За други пък битката ще бъде да останат в турнира. 

В група "А" има вероятност Манчестър Юнайтед, Базел и ЦСКА (Москва) да завършват с еднакъв актив от точки - 12. Това ще се случи, ако "червените дяволи" паднат от руския тим у дома, а швейцарците бият Бенфика като гост. Тогава ще се направи класиране само между тези три отбора, а първият показател е мачовете и балансът помежду им, след което - головата разлика.  

Юнайтед е на 99% осминафиналист. Тимът на Моуриньо може да отпадне от Шампионската лига само ако претърпи поражение от  ЦСКА (Москва) минимум със 7 гола разлика, а същевременно Базел удари Бенфика в Лисабон. 

21:45 часа, Манчестър Юнайтед - ЦСКА (Москва)
21:45 часа, Бенфика - Базел

В група "В" интригата е Пари Сен Жермен или Байерн (Мюнхен) ще е на върха, а баварците могат да задминат парижани при победа с 4 или повече гола разлика (0:3 в първия мач). В битката за третото място Андерлехт се нуждае от същото след 0:3 от Селтик в първата им среща от груповата фаза.

21:45 часа, Байерн (Мюнхен) - ПСЖ
21:45 часа, Селтик - Андерлехт

В група "С" Челси излиза в битка за първото място, което ще е гарантирано при победа срещу Атлетико. При хикс или загуба, "сините" могат да останат на върха, ако Рома не победи Карабах у дома. Ако "вълците" спечелят обаче, Атлетико отпада от Шампионската лига. За да продължат напред, "дюшекчиите" се нуждаят от победа на "Стамфорд Бридж" и грешна стъпка на Рома (хикс или загуба) заради по-добрия баланс на испанците в директния двубой с "вълците". 

21:45 часа, Челси - Атлетико (Мадрид)
21:45 часа, Манчестър Юнайтед - ЦСКА (Москва)

В група "D" Барселона със сигурност е номер 1, a Ювентус се нуждае от победа над Олимпиакос, за да остане втори. При хикс на италианците, Спортинг не трябва да побеждава Барселона. При загуба на Юве и хикс на Спортинг и двата тима са с по 8 точки, но Старата госпожа прoдължава след 2:1 и 1:1 в двата директни двубоя.

21:45 часа, Барселона - Спортинг
21:45 часа, Олимпиакос - Ювентус

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА 

* Критерии за класиране в груповата фаза при равенство в точките:
1. Точки в директните двубои
2. Голова разлика в срещите между отборите с равен брой точки
3. Отбелязани голове в тези мачове
4. Отбелязани голове като гост
5. Ако повече от два отбора са с равен брой точки и отбелязаните по-горе критерии не излъчат първи и втори, важат:
- Головата разлика на отборите в групата (мачовете с всички отбори, а не само в директния сблъсък)
- Отбелязаните голове в групата
- Отбелязаните голове като гост
- Броят на победите в групата
- Броят на победите като гост
- По-малко дисциплинарни точки (жълти и червени картони)
- По-висок клубен коефициент