Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Кристиано Роналдо правилно беше изгонен. Това е мнението и на председателя на Асоциацията на българските футболни рефери и съдията с най-много мачове в историята на "А" група - Антон Генов. Специалистът даде мнение пред БЛИЦ СПОРТ за най-коментираната тема от снощи насам - червеният картон на Роналдо. 

Португалецът беше изгонен в 29-ата минута при дебюта си за Ювентус в Шампионска лига (б.р. - "бианконерите" победиха с 2:0 Валенсия на "Местая"), тъй като оскуба за косата Джейсън Мурийо, който се строполи на земята при ситуация, в която двамата водиха битка за позиция в наказателното поле на "прилепите". 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Роналдо си заслужи червения картон заради поведението си. Беше провокиран от съперника, което е нормално. Всички така процедират с Роналдо и Меси - щипят ги, подритват ги... Но Кристиано сгреши, изпускайки си нервите. Именно заради реакцията съдията Феликс Брих го изгони. Решението на рефера беше смело, но той доказа, че не се влияе от това дали се казва Роналдо, Бонучи или някой друг. В правилника е посочено, че при удар без топка срещу противник, се вдига червен картон, въпреки че има и ситуации, при които съдиите показват жълт картон", обясни Антон Генов.

"Роналдо просто прегоря в мача. Игра с огромно желание в дебюта си за Ювентус в Шампионска лига, и то срещу Валенсия в Испания - отборът, срещи който е излизал многократно с екипа на Реал. Сигурен съм, че 100 пъти да се повтори ситуацията, Роналдо повече няма да реагира по този начин. Постъпката му снощи беше глупата", добави бившият ни топрефер. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ШАМПИОНСКА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019