Челси завърши 1:1 с гостуващия Барселона в първия 1/8-финален мач помежду им от Шампионската лига. Бразилецът Вилиан (63) даде преднина на „сините” след две нацелени греди преди това. Лионел Меси (75) вкара гола за каталунците, благодарение на който те ще имат предимство в реванша на „Камп Ноу”, където и нулево равенство би ги класирало за следващата фаза на турнира. Това бе и първо попадение в кариерата на аржентинеца срещу "сините".

През първата част „сините” имаха по-чистите положения за гол, въпреки че каталунците владееха повече топката. В началото пропуски направиха Еден Азар и Антонио Рюдигер, чийто удари не намериха целта. В 15-ата минута гостите създадоха първата си опасност. Лео Меси центрира в наказателното поле, където Паулиньо засече с глава, но немери очертанията на вратата. Гостите натиснаха, но не успяха да застрашат вратата на Тибо Куртоа.

Малко повече след половин час игра Вилиан с фалцов удар прати топката в страничната греда. В 38-ата минута Жерард Пике засече с глава, но топката излезе в аут. Защитникът имаше претенции, че е задържан от Рюдигер в наказателното поле, но главният съдия Джунейт Чакър не посочи бялата точка. Три минути след това след грешка на Сержи Роберто топката стигна до Вилиан, който шутира силно, но отново страничният стълб бе помощник на Марк-Андре тер Щеген.

След почивката в 53-ата минута Луис Суарес отправи диагонален удар, а Куртоа спаси с вещина. Еден Азар пък подаде на Вилиан (62), който най-накрая пък успя да се разпише след пореден фалцов удар.

Четвърт час преди края Лионел Меси (75) изравни след две последователни грешки в защитата на домакините и подаване на Андрес Иниеста. Така аржентинският нападател вкара за първи път на Челси в своята кариера след 8 безуспешни мача преди това срещу „сините”.

До края не падна нов гол и всичко ще се реши на реванша на "Камп Ноу" на 14 март, а Барса е считан за фаворит с оглед и на гола си на чужд терен.

Резултат с изображение за barcelonaРезултат с изображение за chelseaЧЕЛСИ - БАРСЕЛОНА 1:1
1:0 Вилиан (62), 1:1 Лионел Меси (75)

Лондон, "Стамфорд Бридж"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА