Английският шампион Челси и Рома не успяха да се победят, но сътвориха истинско зрелище за равенството 3:3 на „Стамфорд Бридж” в мача от третия кръг в група „C” на Шампионската лига.

Бразилецът Давид Луис (11) откри резултата с мощен удар в самото начало, а „сините” от Лондон отстъпиха инициативата на „вълците” до края на първата част.  Въпреки това Еден Азар (37) удвои аванса на домакините, чиято радост обаче бе твърде кратка. Александър Коларов (40) намали с красиво попадение, дошло след асистенция на Максим Гоналон.

След почивката настъпи моментът на босненеца Един Джеко (64, 70), който направи обрата пълен в полза на „вълците”. Първият му гол бе феноменален след удар от движение при центриране на Федерико Фацио, а второто попадение на нападателя бе след асистенция на Александър Коларов. Домакините реагираха като ужилени и веднага се втурнаха в атака, а Еден Азар (75) вкара втория си гол в мача за 3:3.

Гостите имаха шанс да стигнат до трите точки в последните секунди, когато обаче Тибо Куртоа отрази удар на Алесандро Флоренци от близка дистанция.

След това равенство Челси остава лидер в групата със 7 точки, а Рома е на втора позиция с 5 точки и 3 аванс пред третия Атлетико. На дъното е дебютантът в турнира Карабах само с една точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА