От английската Висша лига обявиха, че през новия сезон директните мачове ще бъдат определящи за крайното класиране, когато тимовете имат равен брой точки. След това идва головата разлика, а отбелязаните попадения са на трето място при показателите. При паритет по всички показатели отборите ще играят плейофен мач, за да определят по-добрия тим.

Най-голямата промяна пък е въвеждането на системата за видеоповторения – ВАР, която да помага на съдиите при спорните отсъждания.

Новият сезон във Висшата лига стартира на 9 август, а в правилата има и други нововъведения:

- Футболистите на атакуващия тим няма да могат да застават в стената на бранещия се, за да пречат на играчите и вратаря на отбора, който приема свободен удар.

- Топката ще се води в игра веднага с изритването и от аут, а не както беше досега – докато не напусне наказателното поле.

- Съдията ще може да забави показването на картон, ако отборът, чийто играч е фаулиран изпълни бързо свободния удар. Реферът може да покаже картона на играча до следващото спиране на играта.

- Сменяните играчи ще трябва да напускат терена от най-близката точка на игрището, а не да излизат от „другия” край на терена, за да влезе възможно най-бързо смяната.