Турция унижи световния шампион Франция, след като го натигра тотално като домакин и заслужено стигна до успех с 2:0. Двубоят бе от група "H" на евроквалификациите.

За малко очаквания успех се разписаха Айхан (30') и Ченгиз Юндер (40').

С победата турците оглавиха своята група с 9 точки от три мача. На второ място са французите с 6 пункта, а със същия актив е и Исландия на трета позиция.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Още в самото начало на днешната среща домакините загатнаха, че мачът за "петлите" няма да е никак лек с пресата, която демонстрираха.

Всичките им усилия и това, че бяха по-дейният отбор на терена, се отблагодариха в 30-ата минута. Топката бе центрирана от свободен удар, а Демирал я свали за Айхан, който с глава разстреля Лорис за 1:0.

Домакините продължиха с агресивната игра и високата преса, а това доведе до второ попадение в срещата. Топката бе спечелена в близост до наказателното поле на световния шампион, след което пас отдясно получи Юндер. Футболистът на Рома не се свени и от малък ъгъл вкара за 2:0.

През втората част нищо на терена не се промени и противно на очакванията, домакините бяха по-активният тим и стигаха до по-сериозните положения.

В крайна сметка трети гол така и не падна, а Турция грабна всичките точки.
КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020 - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ