Освободеният от Челси през декември миналата година португалски мениджър Жозе Моуриньо е получил сензационна оферта от Китай, съобщава британското издание „Мирър”.

Клубовете от азиатската страна взривяват трансферния пазар тази зима почти всеки ден с рекордни сделки, достигнали вече обща стойност 194,2 милиона паунда. Сега и Специалния може да продължи кариерата си в местната Суперлига.

53-годишният португалец в момента е безработен и е спряган като фаворит за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, където да замени Луис ван Гаал. Моуриньо обаче е получил предложение да започне работа като консултант на ръководството на китайската футболна лига. Той и мениджърът му Жорже Мендеш са пътували до Шанхай миналия месец, за да се срещнат с изпълнителния директор на китайската меркетингова компания Alisports Жанг Дажонг именно по този въпрос.

Ако бившият треньор на Интер и Реал (Мадрид) приеме офертата, ще анализира футбола в страната и ще дава съвети как може да се подобри качеството на играта. Така китайското първенство ще може да привлече по-голямо международни внимание.

По-рано тази седмица британски и испански медии излязоха с информация, че Моуриньо е много близо до подписването на договор с Манчестър Юнайтед и би могъл да поеме тима още от 1 юли.