Александър Станков спаси Мейджоу Хака от изпадане от втора дивизия на Китай. Воденият от българския треньор тим постигна изключително важна победа в последния кръг, надигравайки с 2:1 като гост Циндао Хуангхай.
 
Спечелването на трите точки в този мач беше задължително за бившия отбор на Валери Божинов, за да оцелее във второто ниво на китайския футбол. Точни за тима на Сашо Станков бяха Жуншенг Яо и Жикуан Жанг. 

Благодарение на важния успех Мейджоу Хака събра 33 точки и завърши на 12-ото място, а първият отбор под чертата приключи с 31 точки - Баодинг, който също спечели днешната си среща и очакваше издънка на Мейджоу Хака.

Станков свърши отлично работата си, след като при назначението в клуба целта, която ръководството му постави, беше да спаси скромния отбор от изпадане. Преди идването на българския треньор Мейджоу Хака се представяше много слабо. Валери Божинов пък вкара само три гола преди да си тръгне в края на месец май.

За 53-годишния Станков това не е първи голям успех в Китай. Припомняме, че през сезон 2010/2011 бившият наставник на ЦСКА изведе Далиен Аербин до историческа промоция за Суперлигата. След това българинът работи и в Хунан Билоу.

"Много съм щастлив и благодарен на футболистите и всички в клуба, че успяхме да постигнем целта. Мейджоу Хака заслужи мястото си във втора дивизия", коментира Сашо Станков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ДИВИЗИЯ НА КИТАЙ

КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ: