Мениджърът на Челси Маурицио Сари спечели първия трофей в кариерата си на 60-годишна възраст. Това стана факт, след като „сините“ спечелиха с 4:1 срещу Арсенал във финала на Лига Европа в Баку.

Освен това Сари стана първият италиански треньор за последните 20 години, триумфирал в Купата на УЕФА/Лига Европа. В това отношение той наследи Алберто Малезани, който през 1999 година спечели турнира начело на Парма (3:0 срещу Марсилия на финала).

„Това е много важен триумф, отчитайки проблемите ни на старта на сезона. Да пробиеш да Шампионската лига през класирането на Висшата лига е доста трудно, но се справихме. В Лига Европа изиграхме 15 мача и спечелихме 12 от тях, което също нещо значимо. Имаше момент в мача, който беше много важен и аз помолих играчите да са по-смели. Надявам се, че феновете са останали доволни. Посвещавам този успех на контузените играчи, които пропуснаха двубоя, както и на феновете на Наполи, на които не можах да подаря подобна радост“, обяви Сари.

“Не мога да кажа дали оставам в Челси. Ще говоря с ръководството, за да разберем дали можем да си бъдем взаимно полезни. Щастлив съм в клуба, харесвам Висшата лига, но след края на всеки сезон трябва да се направи равносметка. Мисля, че заслужавам да остана начело на отбора, но само моето мнение в случая не е решаващо”, допълни италианският специалист.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019