Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед ще спорят за Суперкупата на Европа от 21:45 часа българско време на стадион "Филип II Македонски" в македонската столица Скопие.

Голямата звезда на европейския клубен шампион Кристиано Роналдо остава резерва, а мястото му заема Иско. Карим Бензема и Гарет Бейл са титуляри в атаката на "белия балет".

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо пък залага на новото попълнение Ромелу Лукаку на върха на атаката.

След като стана първият отбор, който печели в две поредни години Шампионската лига, сега Реал ще опита да повтори постижението на Милан от 1989 и 1990 година и да стане вторият тим с две поредни Суперкупи на Европа. Досега "белият балет" има три отличия във витрината си, но изостава по този показател от Барселона, който е с 5, колкото има и Милан.

Манчестър Юнайтед пък е вдигал този трофей само веднъж досега, като на два пъти губи във финалния двубой. Този мач ще бъде специален за мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който освен, че ще се изправи срещу бившия си клуб, ще стане и първият треньор, който ще участва на финал за Суперкупата на Европа с трети различен отбор. До момента обаче португалецът има две загубени битки за трофея - начело на Порто през 2003 година и с Челси през 2013 година.

Реал (Мадрид) – Манчестър Юнайтед

Стадион: „Филип II Македонски“
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

Състави:
Реал Мадирд: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело, Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос, Иско, Гарет Бейл, Карим Бензема
Резерви: Касия, Начо, Ернандес, Ковачич, Асенсио, Лукас Васкес, Роналдо
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Зинедин Зидан

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Антонио Валенсия, Виктор Линдельоф, Крис Смолинг, Матео Дармиан, Неманя Матич, Андер Ерера, Пол Погба, Хенрих Мхитарян, Джеси Лингард, Ромелу Лукаку
Резерви: Ромеро, Карик, Фелайни, Мата, Дани Блинд, Рашфорд, Марсиал
Контузени: Рохо, Шоу, Йънг; Наказани: Бай, Джоунс
Треньор: Жозе Моуриньо