Португалската суперзвезда на Ювентус - Кристиано Роналдо, за първи път коментира тазгодишната анкета за "Златната топка". Най-ценното индивидуално отличие бе спечелено от бившия му съотборник в Реал - Лука Модрич. По този начин бе спряна 10-годишната хегемония на Роналдо и Меси, котио вдигнаха по пет отличия.

"Мисля, че заслужавам "Златната топка" всяка година. Работя затова, но ако не я спечеля, не е края на света. Числата не лъжат, но не мислете, че съм по-малко щастлив, ако не спечеля. Имам фантастични приятели и семейство, играя за един от най-добрите клубове, мислите ли, че се прибирам вкъщи и плача? Разочарован съм, но животът продължава и ще продължа да работя здраво", каза Роналдо.

"Поздравления за Модрич, той го заслужава, но следващата година ще се изправим отново един срещу друг и ще направя всичко, за да бъда там", допълни португалецът.

През 2018 година Роналдо има 45 гола в 48 мача на клубно и национално ниво, а през април счупи рекорда за най-много последователни двубои в Шампионска лига с реализиран гол - 11.