Още в 18-ата минута на мача във Франция Йоан Гуркюф с удар от границата на наказателното поле откри за 1:0 в полза на Бордо, но това бе всичко по-значимо, което “жирондинците” постигнаха в тази среща. В 36-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Енрике получи директен червен картон за удар с лакът в лицето на противник. След почивката едва в 64-ата минута Рома стигна до равенството, след като Мирко Вучинич засече с глава центриране от корнер на Даниеле Де Роси. Влезлият като резерва бразилец Жулио Баптища вкара два гола и донесе победата за “вълците”. Бившият играч на Севиля, Арсенал и Реал Мадрид бе точен в 71-ата минута от пряк свободен удар за 1:2. След това той оформи и крайното 1:3 след воле на Родриго Тадей, което стигна до краката на Баптища в наказателното поле и бразилецът бе безпогрешен отблизо.

В другия мач от групата Клуж удържа нулевото равенство като домакин на английския гранд Челси, който доминираше по време на целия двубой. Бившият играч на ЦСКА Еуген Трика игра почти цял мач за румънския шампион, но бе сменен в 89-ата минута. Нападателят на Челси пък се контузи, след като се бе завърнал за този мач след изтърпяно наказание. През първото полувреме с добри изяви за Клуж се отличиха Трика и Алваро Перейра, докато от Челси само Саломон Калу се опитваше да стигне до гола. След почивката домакините продължиха да играят на контраатака, докато за Челси пропуски направиха Дрогба, Лампард и влезлият като резерва Анелка. Дрогба се контузи в 57-ата минута след сблъсък с Де Соуса в опита си да овладее една топка. Предполага се, че националът на Кот Д’ивоар има скъсани връзки, което може да го извади от игра до шест месеца. /БЛИЦ

Резултати от Група “А”:
Бордо – Рома 1:3
1:0 Гуркюф (18), 1:1 Вучинич (64), 1:2 Баптища (71), 1:3 Баптища (83)

Бордо: Валверде, Енрике, Диара, Фернандо, Журиети (78-Гуфран), Гуркюф, Жусие (37- Уендел), Диавара, Шалме, Обертан (40- Планюс), Шамак
Рома: Дони, Панучи, Сисиньо, Мексес, Рийзе, Акуилани (63- Окака Чука), Де Роси, Перота, Менес (51- Баптища), Тадей, Вучинич (84- Бриги)

Жълти картони: Диара, Шалме (Б); Панучи, Тадей, Баптища, Де Роси  (Р)
Червен картон: Енрике
Съдия: Алберто Маленко
Стадион: "Шабан-Далма"

Клуж – Челси 0:0
Клуж: Станчою, Тони, Мурешан, Дубарбие, Трика (89-Диди), Коне, Кулио, Каду, Де Соуса, Дани, Перейра
Челси: Чех, Тери, Бридж, Босингва, Алекс, Балак, Микел, Малуда (74-Малуда), Лампард, Калу (46-Анелка), Дрогба (58-Белети)

Жълти картони: Дани, Перейра (К); Алекс (Ч)
Съдия: Флориан Майер
Стадион: "Клуж Напока"

Класиране:
1. Челси 2 1 1 0 4:0 4 точки

2. Клуж Напока 2 1 1 0 4
3. Рома 2 1 0 1 4:3 3
4. Бордо 2 0 0 2 1:7 0