Реал (Мадрид) победи Арсенал след изпълнение на дузпи в мач от приятелският турнир International Champions Cup. Двубоят се игра на "ФедЕкс Фийлд" във Вашингтон и завърши 2:2 в редовното време.

Зачеркнатият Гарет Бейл изненадващо се появи в игра и вкара един от головете за испанския гранд. Марко Асенсио бе автор на другото попадение, а за Арсенал се разписаха Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг.

Лондончани започнаха отлично срещата и до 23-ата минута имаха аванс от два гола. Първо Лаказет преодоля Кейлор Навас и стреля към празната врата, а ртам Начо спря топката с ръка - дузпа и червен картон. Лаказет реализира и изведе тима си напред. Малко по-късно той пусна отличен пас с пета за Обамеянг, който реализира за 2:0.

В края на първото полувреме Сократис фаулира грубо Модрич и също получи червен картон. След почивката Бейл се появи в игра и след няколко минути реализира. Топката не бе избита добре при удар на Асенсио и попадна право на крака на уелсеца, който я прати в мрежата. 

Асенсио направи резултата 2:2 само три минути по-късно със силен удар. Испанският национал обаче се контузи и напусна игра принудително. 

Стигна се до дузпи, а в тях от Реал (Мадрид) пропуск направи единствено Бейл. За Арсенал неточни бяха Гранит Джака, Начо Монреал и младия Роби Бъртън. 

"Нищо не се е променило в ситуацията с Бейл. Казах вече каква е тя. Той тренира нормално всеки ден и игра днес, но това не променя нищо", каза треньорът на Реал Зинедин Зидан след двубоя.