Спечелилият за рекорден 13-и път европейската клубна титла Реал (Мадрид) спечели с 3:1 срещу първенеца на Азия Кашима Антлърс от Япония и се класира за финала на световното клубно първенство в ОАЕ. Треньорът на „белия балет“ Сантиаго Солари върна в състава възстановения Гарет Бейл (44, 53, 55), който вкара хеттрик за успеха, а Шома Дой (78) се разписа за японците. Така "кралският" клуб ще спори за титлата срещу представителя на домакините Ал Аин, който сензационно вчера изхвърли носителя на Копа Либертадорес Ривър Плейт след изпълнение на дузпи.

Японците започнаха по-активно и още във 2-ата минута Куртоа трябваше да избива с върха пръстите си диагонален удар на Сержиньо. При центрирането Серхио Рамос не успя да играе с топката, но нямаше футболист на Кашима, който да я чукне в мрежата. Постепенно Реал взе инициативата и на свой ред създаде положения и пропуски направиха Бензема, Бейл, Кроос и Рамос.

В 38-ата минута бразилецът Лео Силва от Кашима пропусна добър шанс от пряк свободен удар, шутирайки над гредата. Минута преди края на първата част Бейл и Марсело направиха двойно подаване и уелсецът вкара първия си гол в мача.

В началото на второто полувреме Реал напълно си реши мача с два бързи гола за по-малко от 120 секунди. Преди това в 49-ата Ямамото изчисти от голлинията след удар на Бензема. В 53-ата минута бранител на японците сгреши с връщане назад към вратаря, Бейл открадна топката и за втори път опъна мрежата. По-малко от две минути по-късно Бейлс оформи и своя хеттрик след нова асистенция на Марсело.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След час игра Солари извади Бейл и пусна Марко Асенсио, а шест минути по-късно Кроос изведе брилянтно Лукас Васкес, който напредна фронтално срещу вратата, но не нанесе добър удар.

В 78-ата минута Шома Дой вкара попадение за Кашима, което бе признато едва след допитване със системата ВАР заради съмнения за засада.

Пет минути преди края на редовното време Иско изведе Бензема, който без забавяне шутира по диагонала, но топката премина встрани от вратата. В крайна сметка до нови попадения не се стигна и Реал се класира без проблеми за финала в събота от 18:30 часа българско време.

Кашима Антлърс – Реал (Мадрид) 1:3
0:1 Гарет Бейл (44), 0:2 Гарет Бейл (53), 0:3 Гарет Бейл (55), 1:3 Шома Дой (78)