Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) е много близо до световен рекорд, след като разби у дома АПОЕЛ (Никозия) с 3:0 на старта в груповата фаза на Шампионската лига. „Кралският“ клуб е реализирал поне по гол в 72 поредни срещи във всички турнири, а рекордът от 73 мача с попадение е на бразилския гранд Сантос. Пеле и компания постигат това от 1961 до 1963 година и до ден днешен рекордът не е подобрен.

Последният мач, в който „белият балет“ не успя да реализира гол, е при нулевото равенство срещу Манчестър Сити на 26 април 2016 година в Шампионската лига.

Следващият мач на Реал (Мадрид) е гостуване срещу Реал Сосиедад в неделя от 21:45 часа българско време. Тогава воденият от Зинедин Зидан тим може да изравни рекорда на Сантос, постигнат от Краля на футбола и неговите съотборници. След това „белият балет“ посреща Бетис следващата сряда от 23:00 часа българско време, когато постижението на бразилците може да бъде подобрено. Това ще е и последният мач на испанския шампион в Примера дивисион без изтърпяващия наказание голмайстор Кристиано Роналдо.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН 

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА