Лидерът Борусия (Дортмунд) допусна първа загуба през настоящата кампания и при това у дома от РазенБалшпорт Лайпциг с 2:3 в среща от осмия кръг на германската Бундеслига. Това бе първо поражение на "жълто-черните" от 41 домакинства за първенство - 34 победи и 7 равенства. За последно Байерн бе спечелил с 1:0 на "Сигнал Идуна Парк" на 4 април 2015 година.

Голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг (4) им даде преднина още в самото начало. Марсел Забицер (10) след асистенция на Халстенберг и Юсуф Поулсен (25) след подаване на Брума обаче направиха обрата пълен.

След почивката „червените бикове“ получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар и Жан-Кевин Огустен (49-дузпа) бе точен от бялата точка за 1:3. Положението на домакините се усложни още повече от директния червен картон на Сократис Папастатпулос, извършил нарушението за дузпата.

В 56-ата минута и гостите останаха в намален състав, след като Илзанкер също бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон. Пиер-Емерик Обамеянг (64-дузпа) пък намали и даде надежди на вестфалци, че ще могат да стигнат поне до точката. Това обаче не се случи и те допуснаха първа загуба за сезона. В последните секунди Обамяенг пропусна сам срещу вратаря, а Ярмоленко не успя да направи добавка на опразнената врата.

Въпреки поражението си Борусия (Дортмунд) остава на върха с 19 точки и на 2 пред Байерн. РБ Лайпциг е трети с 16 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА