Мениджърът на Арсенал Унай Емери коментира загубата на тима си с 1:4 от Челси на финала на Лига Европа в Баку. Той отдаде дължимото на „сините“, които са по-добрият отбор. Испанецът призна, че е разочарован от загубата и поиска от феновете търпение, за да изгради силен отбор.

„Искам да поздравя Челси. Можеше да вкараме гол през първото полувреме, но не успяхме да реализираме положенията си. След първото попадение мачът не излезе извън нашия сценарий. Опитахме се да се противопоставим, но второто попадение окончателно ни извади от равновесие. След това вече въобще не бяхме конкурентни на съперника. Челси заслужено спечели“, обяви испанският специалист.

"Знаехме, че ще бъде тежко. Старахме се, но на този етап Челси е по-добрият отбор. Много от футболистите са още млади, за тях това е първи финал. Опитът от този сезон ще ни помогне. Има накъде да растем. Дано феновете ще разберат, че това е само началото на изграждането на голям отбор. Сега сме разочаровани, но направихме малка крачка напред“, допълни 47-годишният Емери.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019