Руското издание Sports.ru направи проучване сред ръководителите на клубове от местното първенство, спортните директори, треньорите, агентите и самите футболисти. В резултат на това бяха публикувани заплатите на звездите от Премиер лигата. Сред тях има и българско присъствие и то е на капитана на националния ни отбор Ивелин Попов.

Преминалият под наем от Спартак (Москва) в Рубин Казан нападател взима по 1,8 милиона евро на година, което прави умопомрачителните за нашите стандарти 150 000 евро на месец. Това му отрежда разделянето на 47-58 място заедно с Ахмед Муса от ЦСКА (Москва), съотборникът му в Рубин Сергей Рижиков, Софиан Хани от Спартак (Москва), Алексей Миранчук от Локомотив (Москва), Александър Ерохин от Зенит, Дмитрий Полоз от Зенит, Елимир Набиулин от Зенит, Салваторе Бокети от Спартак (Москва), както и Антон Шунин от Динамо (Москва).

Най-добре заплатеният играч в руската лига е Леандо Паредес от Зенит със сумата от 5 милиона евро, втори е Ведран Чорлука от Локомотив (Москва) с 4,5 милиона евро, а третата позиция е за Бранислав Иванович от Зенит с 4,1 милиона евро.

Топ 10 се затваря от Мануел Фернандеш от Локомотив (Москва), Куинси Промес от Спартак (Москва), Артьом Дзюба от Арсенал (Тула), Луис Адриано от Спартак, Александър Кокорин от Зенит, Доменико Кришито от Зенит и Фьодор Смолов от Краснодар с 2,9 милиона евро.