Германското списание „Де Шпигел“ направи скандално разкритие. Изданието публикува мейл комуникацията на Дейвид Бекъм. От статията стават ясни причините, поради които бившата звезда на Манчестър Юнайтед се занимава с хуманитарна дейност.

В личната си кореспонденция идолът на милиони футболни фенове по света се ядосва от това, че прекалено късно е получил „Ордена на британската империя“. „Хората са неблагодарни. Не искам ордени с ниска стойност. Кой гласува за това??? Ако не ми дадат титлата “сър“, ще бъде срамно. Ако бях американец, щях да получа титлата още преди 10 години. Катрин Дженкинс за какво получи наградата? Затова, че пее на мачове по ръгби, посещава войници и взима кокаин“, пише в едно от писмата на Бекъм от 2013 година до ПР мениджъра Симон Оливейра.

-Това е само една от причините да засилим работата си с УНИЦЕФ и да се посветим повече на хуманитарни дейности. Ще направим листа относно хуманитарните цели, за да видят хората, че работим постоянно. Значи, хуманитарната работа ни е важна за бизнеса и за това не трябва да я занемаряваме. Бизнесът е основната ни цел, а чрез хумаността можем да стигнем и до заслужените ордени“, допълва пресметливият Бекъм.

От мейла на английската суперзвезда става ясно още, че той е поискал 6 000 паунда от УНИЦЕФ за пътни разноски до Филипините, където е посетил децата, пострадали от земетресението в Хаити. Поискал е и частен самолет от спонсорите си.