Загиналият при самолетна катастрофа в Ламанша в края на януари Емилиано Сала не е искал да бъде трансфериран от Нант в Кардиф. Това става ясно от неизвестен до момента аудио запис, който беше пуснат в специалния документален филм „Емилиано Сала, тайните на разбитата съдба“, излъчен снощи от „Екип“.

Записът е направен на 6 януари и в него аржентинецът обвинява президента на Нант Валдемар Кита, че иска да го продаде против волята му. Обвиненията са направени в личен разговор между Сала и семейството му.

„Агентът ми се обади и каза, че е говорил с Франк Кита, сина на собственика на Нант. Те искат да ме продадат. Има оферта от Кардиф. Проведени са преговори и ще получат много пари. За клуба това е много изгоден трансфер, но от спортна гледна точка на мен не ми харесва. Искат да ме заставят на всяка цена да сменя отбора.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Казах на агента си да ми намери нещо по-добро до края на трансферния прозорец. Той е казал на Кардиф категоричния ми отказ да играя за тях. Не искам да говоря с Валдемар Кита, той ми е противен. Дори не ме попита какво искам аз. Него го вълнуват единствено парите“, обявява Сала в излъчения запис.

Както е известно, в крайна сметка 28-годишният Емилиано Сала премина от Нант и Кардиф и стана най-скъпият футболист в историята на уелския клуб. На 21 януари при полет от Франция до Уелс самолетът му изчезна от радарите в района на Нормандските острови. Тялото му беше открито в Ламанша на 4 февруари, след като извадиха отломките на самолета.