ПСЖ срази като гост Страсбург с 4:2 и се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата във Франция. Треньорът на парижани Унай Емери даде почивка на част от титулярите, сред които Неймар, Тиаго Силва и Алфонс Ареола, а Килиан Мбапе се пови в игра само за последните минути. Въпреки това грандът си отмъсти на Страсбург, който е единственият тим, който е побеждавал ПСЖ от началото на сезона в Лига 1. Анхел Ди Мария (25), Даниел Алвеш (62) и Юлиан Дракслер (78) бяха точни за гостите, а още в 12-ата минута Йоан Салмие си отбеляза автогол. За домакините пък се разписаха Жереми Грим (36) и Жереми Блайак (88).

В същото време Монпелие обърна и разби гостуващия Олимпик (Лион) с 4:1 в друг от 1/8-финалите. Маолида (10) откри резултата в полза на „хлапетата”, но това бе всичко, което те постигнаха в тази среща. Сюлейман Камара (17, 21) на два пъти, Саломон Самбиа (45+1) и Кевин Бериго (86-дузпа) вкараха головете за убедителната победа на домакините, които продължават напред в турнира.

Лил отпадна от Ница с 2:3 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1. Луис Араухо (7) бе дал преднина на „кучетата”, а Марио Балотели (58) се разписа за „орлетата”.

Амиен пък елиминира у дома втородивизионния Тур след 2:1. Головете за елитния тим вкараха Койта (16) и Бурго (45+1), а Мансини бе точен за гостите.