Президентът на френския шампион ПСЖ Насер Ал-Келайфи е категоричен, че една от звездите на тима Килиан Мбапе не се продава дори за сума от порядъка на 1 милиард евро. Само преди няколко дни нападателят призна, че със сигурност ще остане в клуба още един сезон, но не гарантира изпълнението на петгодишния си договор. 19-годишният френски национал премина в редиците на парижани миналото лято под наем от Монако с опция за задължителното откупуване на правата му срещу 180 милиона евро след края на този сезон. Според различни медии обаче интерес към нападателя проявяват Реал (Мадрид) и Манчестър Сити.

"Искате да ви назова сума? Повече от 1 милиард евро. Точно така, казах 1 милиард. Дори и да ми го дадете, няма да го продам", сподели Ал-Келайфи пред Canal+.

Както е известно, ПСЖ има проблеми със спазване на правилата за финансов феърплей на УЕФА и до 30 юни трябва да събере 50 милиона евро от продажбата на футболисти. Само така ще бдъе спазен правилника на Европейската централа, която разследва клуба за изразходваните средства миналото лято и може да му наложи сериозна глоба. Преди година парижани похарчиха рекордните 222 милиона евро в историята на футбола само за бразилската звезда Неймар от Барселона.