Феновете на футбола отново ще могат да се наслаждават на мачовете от най-силния клубен турнир в света. Шампионската лига се завръща с първите два от осминафиналите. На „Олд Трафорд“ Манчестър Юнайтед приема ПСЖ, а в Рим Рома е домакин на Порто.

Парижани имат сериозни проблеми преди гостуването си на „червените дяволи“, тъй като две от големите звезди на тима се контузиха в последните дни. Тимът на Томас Тухел ще бъде без най-скъпия футболист в света Неймар и уругвайския нападател Единсон Кавани. Манчестър Юнайтед приема парижани в напълно променен вид, след като начело на тима застана Оле Гунар Солскяер. Под ръководството на норвежеца „червените дяволи“ нямат загуба в 11 поредни мача, в които записаха 10 победи. В последните си 10 срещи във всички турнири тимът от „Парк де Пренс“ пък има осем успеха и две поражения.

Рома приема Порто с надеждата, че силно представяне в Шампионската лига може да върне ентусиазма на феновете. Тифозите са разочаровани от изоставането на „вълците“ в борбата за титлата в Серия „А“, където тимът на Еузебио ди Франческо е на шеста позиция, на 14 точки от втория Наполи и на 25 от лидера Ювентус. Освен това на 30 януари дойде е тежката загуба с 1:7 от Фиорентина на 1/4-финалите на Купата на Италия. Това беше едва второто поражение за тима в последните 10 мача. Порто пристига на „Олимпико“ в по-добро състояние, тъй като е лидер в португалското първенство. Равенствата в последните два мача намали само на една точка аванс пред преследвача Бенфика. В края на януари „драконите“ загубиха след дузпи финала за Купата на Лигата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Manchester United FCParis Saint-Germain FCМАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ПСЖ

Днес от 22:00 часа по MAX Sport 3
Манчестър, „Олд Трафорд“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Джоунс, Шоу, Ерера, Матич, Погба, Лингард, Рашфорд, Марсиал
Контузени: Дармиан, Валенсия
Наказани: няма

ПСЖ: Буфон, Керер, Тиаго Силва, Кимпембе, Бернат, Маркиньос, Верати, Дани Алвес, Дракслер, Ди Мария, Мбапе
Контузени: Неймар, Кавани, Мюние
Наказани: няма

Баланс: нямат играни мачове

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Манчестър Юнайтед загуби две от последните си три домакинства в 1/8-финалите на Шампионската лига – от Реал Мадрид (2012/13) и Севиля (2017/18).
* „Червените дяволи“ записаха поражения в само пет от последните си 26 срещи в евротурнирите (16 победи и 5 равенства).
* Юнайтед спечели шест от седемте си сблъсъка в елиминационен формат срещу френски съперници. Настоящият мениджър на тима от „Олд Трафорд“ Оле Гунар Солскяер се разписа при единственото отпадане – срещу Монако (1:1) през сезон 1997/98.
* Манчестър Юнайтед няма загуба у дома от френски отбори – 10 победи и 3 равенства.
* Това е първият случай, в който Солскяер води отбор в толкова напреднала фаза от евротурнирите. През сезон 2015/16 той изведе Молде до 1/16 финал на Лига Европа.
* ПСЖ отпадаше на осминафиналите на Шампионската лига през последните два сезона – от Реал (Мадрид) и Барселона.
* Парижани два пъти са отстранявали английски съперници на 1/8-финалите на ШЛ. И двата пъти срещу Челси (2014/15 и 2015/16).
* Аржентинският футболист на ПСЖ Анхел ди Мария игра за Манчестър Юнайтед през сезон 2014/15 и вкара три гола в 27 мача от Висшата лига.

 

AS RomaРОМА – ПОРТОFC Porto

Днес от 22:00 часа по MAX Sport 2
Рим, „Олимпико“
Съдия: Дани Макели (Холандия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Рома: Миранте, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Пелегрини, Де Роси, Кристанте, Дзаниоло, Джеко, Ел Шаарауи
Контузен: Шик; Наказани: няма
Под въпрос: Юндер, Пероти, Олсен

Порто: Касияс, Едер Милитао, Филипе, Пепе, Алекс Телес, Данило, Ерера, Оливер Торес, Отавио, Соареш, Брахими
Контузени: Марега
Наказани: Корона

Баланс: 4 мача, 2 победи за Порто, 2 равенства, г.р. 6:1 за Порто

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Рома записа загуби в пет поредни мача от 1/8-финалите на Шампионската лига преди успеха над Шахтьор (Донецк) в реванша през миналия сезон.
* Един Джеко се разписа в последните пет мача на „вълците“ от елиминационната фаза на турнира.
* Поражението с 0:3 от Порто през 2016 година беше първата загуба на Рома у дома от португалски отбори от 1983 година, когато отстъпва с 1:2 от Бенфика. Между тези две поражения „вълците“ имаха 3 победи и едно равенство срещу съперници от Португалия. Като цяло „вълците“ имат 5 победи, 4 равенства и две загуби срещу португалски отбори.
* Порто излезе победител в пет от деветте си сблъсъка с италиански съперници на елиминационна фаза. Последният беше отпадането от Ювентус с общ резултат 0:3 на 1/8-финалите през сезон 2016/17.
* Порто няма загуба при последните си пет гостувания в Шампионската лига (2 победи и 3 равенства).
* Испанският халф на Рома Иван Маркано игра за Порто между 2014 и 2018 г.
* Треньорът на „драконите“ Сержио Консейсао е бивш играч на Лацио и в римските дербита има 2 победи, 3 равенства и 4 загуби. Балансът му като играч срещу наставника на Рома Еузебио ди Франческо е един успех, едно реми и две поражения.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ