Лошите новини за Уест Хям се появиха отново. Крилото на тима Андрий Ярмоленко е бил опериран в лондонска клиника, след като скъса ахилесово сухожилие при загубата с 0:1 от Тотнъм. Украинецът, пристигнал при „чуковете” през лятото от Борусия (Дортмунд), ще е аут от игра за 6 месеца.

Ярмоленко тъкмо беше навлязъл във форма в новия си тим. Именно той вкара два гола при гостуването на Евертън, когато Уест Хям записа с 3:1 първата си победа през сезона.

Андрий е поредният футболист с тежка травма, вадеща го за дълго от игра.

През юни подобна сериозна контузия получи Мануел Лансини. Заради нея аржентинецът пропусна Мондиал 2018. Очаква се той да се завърне на терена най-рано в средата на декември.

„Има някакво проклятие или и ние не знаем какво е. Всеки сезон някой от основните ни играчи се контузва тежко и отсъства поне четири-пет месеца. Понякога са даже повече от двама”, коментират фенове на Уест Хям в социалните мрежи.

В момента от дълго време не са пипали топката други двама основни футболисти на тима – защитникът Уинстън Рийд и нападателят Анди Керъл. Последният обаче вече тренира и скоро ще се появи в състава на „чуковете”.