Макар и настоящият сезон в италианската Серия „А“ отново да не ни предложи интрига относно крайния победител в шампионата, то такава определено не липсва щом става дума за влизане в Топ 4. След колебливо представяне на едни и възраждането на други отбори, в момента четири тима са с шансове за място в четворката.

Аталанта, Интер, Милан и Рома са в битката, която ще получи своя окончателен резултат през уикенда. Тогава ще се проведе последният 38-и кръг на Серия „А“. И макар шансовете и съответните онлайн залагания от bet365 за финиширане в топ 4 да не са особено благосклонни към „вълците“ от началото на този сезон, то шансове все още има.

Кръг преди края Рома е на шесто място с 63 точки, на три от Топ 4. С по 66 точки за Аталанта и Интер, а петият Милан има 65. В неделя от 21:30 часа „нерадзурите“ приемат Емполи, „росонерите“ гостуват на СПАЛ, „вълците“ са домакин на Парма, а тимът от Бергамо излиза на своя стадион срещу Сасуоло.

Като цяло играчите на Клаудио Раниери, наследил уволнения Еузебио ди Франческо в началото на март, със сигурност ще дадат всичко от себе си. Не всичко обаче зависи от тях, тъй като останалите замесени отбори в борбата за челната четворка са с много по-големи шансове.

ВЪЗМОЖНИТЕ КОМБИНАЦИИ В БИТКАТА ЗА ТОП 4
Аталанта печели място в четворката при...
- победа над Сасуоло
- равен със Сасуоло и Милан не победи СПАЛ
- загуба срещу Сасоуло, а Милан отстъпи на СПАЛ

Интер ще се класира в Шампионската лига, ако...
- победи Емполи
- направи реми с Емполи, а Милан не спечели срещу СПАЛ
- ако отстъпи от Емполи, а Милан и Рома не запишат победи

Милан ще влезе в Топ 4 при условие, че...
- победи СПАЛ и Интер не спечели срещу Емполи
- надвие СПАЛ, а Аталанта не стигне до победа срещу Сасуоло

Рома печели място в Шампионската лига, ако...
- запише убедителна победа над Парма, наваксвайки шестте си гола по-малко от Интер, а в същото време двата милански гранда загубят мачовете си

* При положение, че два или повече отбора завършат с равен брой точки, ще се гледат точките в директните двубои. В случай, че показателите са равни, вторият критерий е головата разлика в директните мачове, ако отново всичко е равно, ще се сравняват общата голова разлика в крайното класиране.
- ако Аталанта и Милан завършат с равни точки, в Шампионската лига отиват "росонерите"
- ако Интер и Милан завършат с равен брой точки, в Шампионската лига отиват "нерадзурите"
- ако Аталанта, Интер и Милан завършат с равен брой точки, в Шампионската лига отиват Интер и Аталанта - ако Интер и Рома завършат с равен брой точки, в Шампионската лига отива Интер (показателите им са равни, но Интер има предимство от шест гола в головата разлика за сезона)
- ако Интер, Милан и Рома завършат с равен брой точки, в Шампионската лига ще отиде Интер
- ако Аталанта, Рома и Интер завършат с равен брой точки, в Шампионската лига отиват Аталанта и Рома
- ако Аталанта, Интер, Милан и Рома завършат с равен брой точки, в Шампионската лига отиват Интер и Рома