Световният шампион с Германия от Мондиал 2014 в Бразилия Кевин Гроскройц отново бе пребит. 30-годишният бивш футболист на Борусия (Дортмунд) попаднал в центъра на голям бой, който самият той всъщност искал да предотврати. Инцидентът се случва в мач между родния му клуб Кемлингхаузен III и Брамбауер II в аматьорска дивизия. След червен картон за гостите изведнъж пътувалите с тях 30 фена напускат сектора си и започват да бият привърженици на домакините.

„Те биеха дори бащи, носещи на раменете си малките си деца. Това не е редно“, сподели Гроскройц пред „Билд“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Появилите се в социалните мрежи видеа показват как Гроскройц се опитва да успокои нещата, но вместо това: „Десет човека скочиха върху мен. Беше ми много зле след това“, добавя световният шампион с Бундестима.

Въпреки че е извикана полиция, Гроскройц се отказва да подаде жалба. „Искам само спокойствие, нямам сили повече за такива неща“, завършва бившият халф на вестфалци и шампион с тях от 2011 и 2012 година. В момента той играе за третодивизионния Юрдинген.

В края на февруари 2017 година играещият тогава за Щутгарт Кевин Гроскройц беше пребит в бар, а по-късно закаран и в болница.