Медхи Бенатия от Ювентус и Лукас Васкес от Реал (Мадрид) взеха отношение по ситуацията със спорната дузпа в добавеното време на четвъртфиналния реванш от Шампионската лига между два тима. Двамата бяха главните лица при положението, което накара съдията Майкъл Оливър да посочи бялата точка. Кристиано Роналдо вкара дузпата за „белия балет“ и така испанския тим си осигури загуба с 1:3, това позволи на кралския клуб да се класира за полуфиналите.

“Реал (Мадрид) е страхотен отбор, но винаги, когато има някакво съприкосновение в наказателното поле, те получават дузпа и Роналдо бележи. Аз заобиколих Васкес и избих топката. Той просто падна, защото нямаше какво друго да направи. Може да видите как топката отскача от крака ми и сменя посоката на движение. Да се отсъди подобна дузпа е абсурдно. През миналата година същото се случи с Байерн. В този случай ние сме жертва на обстоятелствата, но в същото време се гордеем от това, което показахме в този мач”, заяви Бенатия.

“Дали имаше дузпа? Да! Кристиано свали топката към мен и тъкмо да стрелям, защитник притича и ме прегази. Няма съмнение, че това е дузпа. Нормално е от Ювентус да протестират. Все пак се случи в последната минута. Този мач трябва да ни бъде за урок. Когато се отпуснем, биваме наказани. Шампионската лига не прощава на никого. Трябваше да страдаме до последната минута, но стигнахме до гол, който ни класира на полуфинал. Ще стигнем до финала”, коментира Васкес.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА