Станимир Стоилов официално бе обявен за един от вариантите за селекционер на националния отбор на Казахстан. Това обяви генералният секретар на футболната федерация на страната Азамат Айтхожин. Мъри е един от четиримата, от които ръководителите ще избират за треньор.

Още през декември миналата година, когато не бе ясно какво решение ще вземе Стоилов, БЛИЦ написа, че пред него стоят два варианта - или да преподпише с Астана, или да поеме националния тим на Казахстан.

"Имаме списък с четирима кандидати, които разглеждаме за поста старши треньор на националния отбор на Казахсан. В това число са Талгат Байсуфинов и Станимир Стоилов, които работят в Казахстан. Другите са треньори от чужбина, но не от Русия", обясни Айтхожин.

По неговите думи новият селекционер ще бъде определен "до края на март". Основен претендент е Станимир Стоилов, който води шампиона Астана. Планът е българинът да поеме националния отбор след срещите на клубния си тим на 1/16-финалите на Лига Европа срещу Спортинг Лисабон.

Казахстан е без старши треньор от 22 януари, когато Александър Бородюк беше освободен. Той работи по-малко от година с отбора, който допусна шест загуби и равенство в седем мача.